Détári Lajos világválogatott futballista Szolnokon mesélt karrierjéről és Szoboszlai Dominikról

Megosztás

Az apropót az Old boys öregfiúk-válogatott múlt szombati szolnoki fellépése adta: a Tiszaligeti stadionban, az Újpesti Dózsa egykori játékosának, Törőcsik „Törő” Andrásnak az emlékére gyűltek össze régi barátok és csapattársak, köztük a Honvéd-legenda Détári Lajos.

A magyar futball emblematikus alakjai tették tiszteletüket, többek között Disztl Péter, Véber György, Kiprich József és Bücs Zsolt.

Détári a Honvédban kezdte pályafutását, majd a nemzetközi porondon játszott az Eintracht Frankfurt, az Olympiacos és a Bologna színeiben. Edzői karrierje már nem volt olyan sikeres, bár ikonikus megszólalásokból szakvezetői karrierje alatt sem volt hiány.

Lajos “The Movie”

futballsznob.blog.hu

“A játékosok magukévá tettek” – valószínűleg nem pont így akart fogalmazni a hétszeres világválogatott Détári

A szoljon.hu-nak adott interjújában elmondta, figyelemmel követi az angol első osztályba szó szerint berobbanó Szoboszlai Dominik karrierjét. „Még az út elején jár, nem dőlt el, hogy milyen futballista válik majd belőle. Szerencse is kell ahhoz, hogy valaki sokra vigye, Európa-bajnoki szereplés, netán egy vb további kiugrási lehetőséget biztosítana számára” – tette hozzá.

Köztudott, hogy saját pályafutását, pontosabban a sztárcsapatokhoz történő esetleges eligazolását a szocialista rendszer többször is megvétózta. Erről így emlékszik vissza: „Büszke vagyok arra, amit elértem, de szerintem nincsen olyan ember, aki ne vágyna többre annál, mint amire valójában vitte. Hiányérzetem abból fakadhat, hogy annak idején a Frankfurtból nem a Juventusba, hanem az Olympiakosz Pireuszba igazoltam. De ez sem rajtam múlott, nekem egyszerűen Görögországba kellett mennem akkor”.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csapatot állított a sporteseményre

A mai fiatalok számára azt tanácsolja, hogy rengeteg munka, alázat szükséges ahhoz, hogy valaki ki tudjon emelkedni az átlagosból.

Détáriék 2×25 perces meccset játszottak Szolnok vármegye rendőrválogatottjával szemben, műfüves pályán. Előttük a szolnoki kórházi dolgozói futballoztak a helyi edzők ellen.

Képek: Tumbász Hédi, Balesetmegelőzés Szolnok vármegye Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek